بتن ریزی کف حیاط از موارد کاربردی و پرمصرف در عملیات ساخت و ساز است. شیوههای متنوع اجرا از کف سیمانی و بتن الیافی تا نمونههایی با آرماتوربندی برای حیاطهای بزرگ و محوطه سازی در این محدوده قابل اجراست.
بسته به نوع الزامات و سلیقه مشتریان و نیز بودجهای که برای این کار در نظر گرفته شده، امکان اجزای طرح با قالب نیز در این نوع سازه وجود دارد. موردی که با تغییر نمای محیط همراه بوده و از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است.
در نوشتار پیش رو ضمن پرداختن به این موارد میخوانیم:
- بتن ریزی کف حیاط چرا و چگونه؟
- ضرورت اجرای مرحله به مرحله کار در بتن ریزی کف حیاط
با ما تا انتهای متن همراهی کنید.
بتن ریزی کف حیاط از زیبایی تا کیفیت!
حیاط در ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری از بخشهای پر رفت و آمد هر بنا بهشمار میآید. بههمین دلیل نیز کیفیت پوشش کف آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
علاوه بر جنبه زیبایی در این بخش نیاز به استحکام بالا و قابلیت تحمل اصطکاک نیز وجود دارد. تردد افراد و پارک اتومبیل در محوطه حیاط باعث شده کف آن در معرض سایش مداوم باشد. همچنین باز بودن فضای حیاط آن را در معرض تابش آفتاب و عوامل طبیعی نظیر باد و باران قرار میدهد که در فرسودگی پوشش کف بیتاثیر نیستند.
بر این اساس محوطه بیرونی هر بنا نیاز به ترمیم و کفسازی دارد که بتن ریزی کف حیاط یکی از روشهای اجرای آن بهشمار میآید.
در ادامه مطلب شما را با چگونگی و مراحل این کار آشنا میکنیم.
با ما همراه بمانید.
بتن ریزی کف حیاط و مراحل آن
بتن ریزی کف حیاط نیز مانند سایر عملیات دیگر از این دست نیاز به مقدماتی دارد که در صورت انجام آنها کار با سهولت بیشتر و کیفیت بالاتر انجام میشود.
ابتدا لازم است روش کار را انتخاب کرده و درباره صرفه اقتصادی و سود و زیان این روش محاسبه کنید. استفاده از تجهیزات و ماشینآلات ویژه این کار ضمن آسانتر کردن مراحل انجام کار، با سرعت بخشیدن به آن از نظر اقتصادی مقرونبهصرفهتر نیز هست.
در روش دستی ضمن صرف زمان بیشتر، اغلب نتیجه نهایی از کیفیت پایینتری بهرهمند خواهد بود.
پس از انتخاب شیوه اجرای کار به سراغ انجام آن میرویم.
آمادهسازی بستر کار با بتن مگر
آمادهسازی بستر کار برای ریختن بتن نخستین مرحله کار بهشمار میآید. به این منظور لازم است فضای حیاط از هر گونه مواد اضافه و زائد پاک کرده و سطح آن را تراز کنیم.
استفاده از بتن مگر برای جلوگیری از جذب آب مرحله بعدی کار است. انجام این کار زمینه را برای بتن ریزی بهتر فراهم کرده و نتیجه کار را بهطرز محسوسی تغییر میدهد.
ضخامت بتن مگر بین ۵ تا ۱۵ سانتی متر به انتخاب و صلاحدید کارفرما انتخاب میشود. اما باید دقت شود که این میزان در هیچ بخش از زمین حیاط کمتر از ۵ سانتیمتر نباشد. همچنین این بخش از عملیات بهترین فرصت برای از بین بردن حفره های احتمالی یا کوچکترین موردی در کف محوطه است که از تراز کافی برخوردار نباشد.
روان بودن یا اسلامپ بتن در این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است و امکان پوشش کامل و کافی را برای محوطه سازی و بتن ریزی کف حیاط به بهترین شکل فراهم میکند.
آرماتوربندی و نقش آن در این نوع بتن ریزی
برای آنکه بتن کف حیاط از استحکام و دوام لازم برخوردار باشد، اجرای عملیات آرماتور و مش گذاری برای بتن ریزی کف حیاط لازم است. کاربرد یک لایه سیمان بهتنهایی حتی با اجرای قوی و کیفیت خوب سیمان نمیتواند تضمین کننده دوام و کارایی کافی برای کف حیاط باشد. بهویژه اگر محوطه بزرگ و با تردد بالای افراد بوده یا در معرض عوامل فیزیکی و طبیعی قرار داشته باشد.
بتن الیافی چیست و چه نقشی در بتن ریزی کف حیاط دارد؟
بتن الیافی نوعی کامپوزیت است که کاربرد آن به افزایش مقاومت بتن انجامیده و آن را در برابر ضربه مستحکمتر میکند. با کاربرد این الیاف که خاصیت جذب بالایی نیز دارند، خاصیت شکلگیری بتن افزایش یافته و نمای کلی کار بهتر و زیباتر از آب درمیآید.
علاوه بر این موارد، نازککاری نهایی محوطه بتن ریزی شده و سینیکشی آن بهمنظور زیبا و صیقلی کردن سطح کار نیز بسیار مهم است. امروزه از طرحهایی نیز برای سطح سیمانکاری شده حیاط استفاده میکنند که به زیبایی آن اضافه میکند.
در صورت نیاز در هر یک از مراحل کار با نظر کارفرما یا مهندس ناظر کاربرد روان کننده بلامانع است.
سخن پایانی…
بتن ریزی کف حیاط از موارد پرکاربرد توسط کافرمایان برای سروسامان دادن به فضای حیاط و محوطه است.با انجام اولویتبندی شده و کامل مراحل کار، پوشش مناسبی به این فضا داده میشود که هم زیبایی و هم استحکام آن را به دنبال خواهد داشت.
بدیهی است مانند هر عملیات دیگر بتن ریزی، در این مورد هم استفاده از متریال مرغوب و محاسبه اندازه مواد مصرفی و زمانبندی دقیق کار به نتایج بهتر منجر میشود.