بتن ریزی کف از بخشهای ثابت در اغلب پروژههای ساختوساز است. شیوه صحیح اجرای این مورد و رعایت نکات لازم حین آن، بهویژه در پروژههایی نظیر سالن فرودگاه، احداث نمایشگاههای بزرگ و موارد مشابه از حساسیت بالایی برخوردار است.
ابداع شیوههای جدید و کاربرد تجهیزات مدرن برای انجام این کار، فرصتی فراهم کرده تا سطوح مختلف حتی نمونههایی با وسعت زیاد نیز، با تنوع بسیار و کیفیت بالا بتن ریزی شده و نتایج مطلوبی به دست دهد.
در این مطلب ضمن بررسی موارد فوق، به این نکات میپردازیم:
- از مراحل بتن ریزی کف بیشتر بدانیم!
- از یک بتن ریزی موفق کف چه انتظاری داریم؟
- بتن سخت و رنگی چیست؟
همراه با شما این متن را مطالعه میکنیم.
بتن ریزی کف در ۵ گام!
کف هر مجموعه ساختمانی بیشترین سطح تماس آن را تشکیل میدهد. از این جهت لازم است از استحکام بالایی برای تحمل وزن و فشار برخوردار باشد. ضمن اینکه اجرای قوی این بخش با متریال مرغوب آن را از فرونشست و سایش نیز مصون کرده و ما را به نتیجه دلخواه میرساند.
در این بخش از نوشتار، کل مراحل انجام بتن ریزی در بخش کف را در ۵ گام خلاصه کردهایم که به این شرح هستند:
- گام اول، پاکسازی کامل کف مکانی است که قرار انجام بتن ریزی را در آن داریم. بدون انجام این مرحله هرگز نمیتوان انتظار اجرای صحیح برای بتن ریزی را داشت.
- گام دوم، مرحله کوبیدن یا یکدستسازی سطح است که در هر بتن ریزی کفی الزامی است.
- گام سوم مرحله مگریزی است که با نام بتن نظافت هم شناخته میشود. این مرحله شامل عملیات صاف و یکدست کردن سطح پیش از مرحله آرماتوربندی است.
- گام چهارم آرماتوربندی سطحی است که بنای بتن ریزی آن را داریم. در این مرحله اگر سطح برای تحمل وزنهای کمتر از ۱۰ تن طراحی شده باشد، میتوان از متریال جایگزین نیز استفاده کرد. مانند هنگامی که الیاف فورتا جایگزین کاربرد میلگرد میشود.
این نوع الیاف سه بعدی و تهیه شده با فنآوری نانو بوده و از استحکامی بالاتر از فولاد برخوردار است.
- گام پنجم و مرحله نهایی، عملیات بتن ریزی کف است. بتن نیز بنا بر نحوه تهیه دارای عیاربندی بوده و در موقعیتهای مختلف، با نظر و تأیید مهندس ناظر نسبت به انتخاب نوع بتن تصمیمگیری میشود.
بتن سخت رنگی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
در مکانهای پر رفتوآمد، مانند پارکینگها، ترمینالهای مسافربری و پایانههای فرودگاهی به دلیل تردد سنگین، نیاز به بتن ریزی کف از نوع بسیار مقاوم است تا پیش از موعد دچار سایش نشود. از طرفی زیبایی و شکل ظاهری آن هم مورد نظر بوده و از ترکیب این دو به بتن سخت رنگی میرسیم.
حاصل نهایی این کار، کفپوش سخت رنگی با سنگریزههای مقاوم و تنوع رنگی بالاست که این روزها خواهان زیادی دارد. این نوع کفپوش ترکیبی از گرانولهای سخت صنعتی و طبیعی بوده، از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است. در ورزشگاهها و سالنهای بازی استفادههای زیادی از این نوع کفپوش صورت میگیرد.
۸ ویژگی برای بتن کف ایدهآل!
- تراکم، مقاومت و دوام بالا
- قیمت مناسب و صرفه اقتصادی
- سرعت متناسب و بالای اجرا
- انسجام و چسبندگی کافی بین گرانولها و مواد چسبی یا سیمان
- دارای سطح صاف و صیقلی و عدم وجود خللوفرج در آن
- یکپارچگی و انسجام که از آسیبهای بعدی و جدا و قطعهقطعه شدن آن جلوگیری میکند.
- خواص عایق یا نفوذ ناپذیری بالا
- عدم ساییدگی زودهنگام و ضریب مقاومت بالا
سخن پایانی در ارتباط با بتن ریزی کف
بتن ریزی کف از بحثهای مهم و کلیدی در صنعت ساختمان و عمران است. برخورداری از کف بنا یا پروژهای با استحکام و زیبایی در عین صاف و صیقلی بودن، در بخشهای مختلف با الزامات گوناگون صورت میگیرد.
از پارکینگ و فضای پایانهها که به کف بسیار مقاوم و مستحکم نیاز دارند تا سالنهای ورزشی، نمایش و دیگر فضاهایی که در آنها مقاومت در برابر سایش، زیبایی و رنگین بودن دارای اهمیت است، همه در مرحله بتن ریزی بخش کف، نیازمند حساسیت و دقت بالایی هستند.
کار با بتن سخت و انجام متوالی و منظم مراحل این بتن ریزی میتواند چنین شرایطی را فراهم کرده و استانداردهای لازم را برای اجرا در این مکانها مهیا سازد.
همه آنچه از یک بتن ریزی کف انتظار میرود، داشتن دوام و استحکام بالا در مواد مصرفی، انسجام، یکپارچگی و خواص نفوذناپذیری و عایق بودن کفپوش حاصل و در نهایت صاف، صیقلی و یکدست و زیبا بودن آن است. کاربرد ماله پروانهای برای صاف و یکدست کردن سطوح بتن ریزی شده نیز در همین راستا صورت میگیرد. در ادامه نحوه اجرای بتن ریزی ستون ، بتن ریزی فونداسیون ، بتن ریزی کف حیاط و بتن ریزی کف سوله را ببینید.
پروژه های اجرا شده ما را در بخش ویدئو ها و همچنین در آپارات دنبال کنید.